Lakat
webáruház
Bejelentkezés | Regisztráció
Lakatok.hu - Minden, ami lakat!
Főoldal Akció Információk, szállítás Vásárlás menete ÁSZF Kapcsolat
Kosár tartalma:
A kosarad jelenleg üres
Lakat kategóriák:
Láncok - lakatok
U-lakatok
Hajtogatható lakatok
Biztonsági lakatok
Lakatok - Többet olcsóbban!
Több lakat, azonos kulccsal
Betonkampó, horgony
Féktárcsa lakatok
Konténerzár, pajzslakat
Gyártó szerinti szűrés:
ABUS
Kryptonite
Mul-T-Lock
Citadel
Tokoz
Keresés:
Általános Szerződési Feltételek
ÁSZF nyomtatása
ÁSZF letöltése pdf formátumban


Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

 

Az Általános Szerződési Feltételek a www.lakatok.hu internetes áruházat üzemeltető Accuratus Hungary Kft. (melynek székhelye: 4400 Nyíregyháza, Schmidt Mihály utca 11., telephelye: 4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 62., internetes áruház ügyfélszolgálata: +36306701767, e-mail: info@lakatok.hu. Az Accuratus Hungary Kft. által nyújtott szolgáltatások: csomagküldő internetes kiskereskedelem. Kapcsolattartó személy: Mandrik Emil. Adószám: 26193324-2-15. Cégjegyzékszám: 15-09-084868, bejegyző cégbíróság: Sz-Sz-B. Megyei Bíróság, mint Cégbíróság. Kereskedelmi nyilvántartási szám: B-16.593/2017) által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél jogait és kötelezettségeit tartalmazza.

 

1. Általános tudnivalók

 

Jelen ÁSZF minden olyan adásvételre és szolgáltatás igénybevételre kiterjed, melyet Ön mint Vevő az Accuratus Hungary Kft. internetes áruházából történő megrendeléssel kezdeményez.

 

Az Accuratus Hungary Kft. internetes áruházában a vásárlás elektronikus úton lehetséges, az internetes felületen kiválasztott termékek kosárba helyezésével és a megrendelési folyamat végig vitelével. A telefonon, faxon, e-mailben leadott rendeléseiket ügyfélszolgálatunk rögzíti, és minden esetben e-mailben visszaigazolást küld Önnek. Az így leadott megrendelésekre is egyaránt vonatkoznak jelen ÁSZF rendelkezései.

 

Az Accuratus Hungary Kft. internetes áruházában böngészni és vásárolni regisztráció nélkül is lehet. A vásárlás nem kötött regisztrációhoz. Az áruházban mindenki jogosult vásárolni, aki érvényes adatokat adott meg, és elfogadja jelen ÁSZF feltételeit. Az áruházban található termékadatok, fotók és leírások lementése csak az Accuratus Hungary Kft. előzetes engedélyével lehetséges. Vásárlási segédlet: http://www.lakatok.hu/vasarlas-menete.php A megrendelés leadása után néhány percen belül rendszerünk visszaigazolást küld e-mailben a Vevőnek, ez azonban még nem minősül szerződésnek. A szerződés akkor jön létre, amikor egy második levélben visszaigazoljuk a megrendelést. A megrendelést Ön a teljesítésig szabadon és következmények nélkül módosíthatja, illetve törölheti elérhetőségeink valamelyikén. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés formája elektronikus (nem kerül iktatásra). Jelen ÁSZF területi hatálya: Magyarország. A rendelések teljesítésének területi hatálya: Magyarország.

 

A megrendelések teljesítési ideje: várhatóan 1-4 munkanap. Az esetek túlnyomó többségében a raktáron lévő termékeket a következő munkanapra tudjuk küldeni. A szállítási időre vonatkozó információt minden terméknél feltüntettük. A raktárkészlet függvényében ettől eltérhet a tényleges teljesítési idő, azonban erről Vevő tájékoztatást kap e-mailben.

 

Árak: az internetes áruházban feltüntetett árak érvényes fogyasztói árak, melyek pénzneme magyar Forint és tartalmazzák az ÁFA-t, vagyis az Általános Forgalmi Adót. Az ügyfélszolgálatunk által küldött visszaigazolást követően a megrendelés fizetendő végösszege nem változik. Előfordulhat azonban, hogy valamilyen technikai hiba vagy elírás következtében a piaci ártól jelentősen eltérő, téves ár jelenik meg. Ilyen esetben a rendelt termék feladása előtt telefonon (vagy e-mail-ben) megkeressük Önt egyeztetés céljából. Az ilyen megrendeléseket nem tekintjük érvényesnek, és az ebből eredő károkért az Accuratus Hungary Kft. nem vállal felellőséget.

 

Azonos zárlatú-, fő- és vezérkulcsos zárrendszer rendelése esetén, illetve 50.000 Ft feletti megrendelés, valamint a Vevő rendelése alapján beszerzett, nem standard webáruházi termék vagy nagytételű vásárlás esetén előleg fizetésére tarthat igényt az Accuratus Hungary Kft., mely előlegszámla megküldésével történik. Ennek mértéke függ a rendelés tárgyától és a rendelni kívánt mennyiség nagyságától. A rendelés beérkezését követően kerül egyeztetésre a Megrendelővel. A megrendelés teljesítésére, a termékek beszerzésére az összeg bankszámlánkon történt jóváírását követően kerül sor. A Vevő által tévesen leadott rendelésekért az Accuratus Hungary Kft. semmilyen felelősséget nem vállal.

 

Jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve felhívjuk figyelmét, hogy a szerződési nyilatkozat megtétele (termék megrendelése) a vállalkozás javára teljesítendő fizetési kötelezettséget von maga után.

 

Tárhelyszolgáltató:

Cégnév: Webshop & Webdesign Kft
Cím: 4400 Nyíregyháza, Lengyel u. 19.
E-mail: info@webshop-webdesign.hu
Adószám: 23393628-2-15
Cégjegyzékszám: 15-09-077749

 

2. Regisztráció, az adatok védelme

 

A megrendelési folyamat közben a Vevő eldöntheti, hogy regisztrációval, vagy anélkül kíván vásárolni. A regisztráció nélküli vásárláskor csak a megrendelés teljesítéséhez minimálisan szükséges adatokat szükséges megadni (számlázási-, illetve szállítási adatok). A regisztráció nélküli vásárlásnál az Accuratus Hungary Kft. internetes áruházának rendszerében nem jön létre regisztrált vevő, így az ismételt vásárlások sem kötődnek egy konkrét személyhez. Az adatok megadását követően a rendelések feladása lehetővé válik.

 

A Vevő illetve rendelés adatokat az Accuratus Hungary Kft. internetes áruházi rendszere biztonságos adatbázisban tárolja, és megőrzi, azonban azokat harmadik félnek nem szolgáltatja ki, kivéve ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a megrendelés teljesítésében részt vesz (pl. futárszolgálat). A harmadik félnek átadott és a kiszállításhoz nélkülözhetetlen adatokat más célra semmilyen módon nem jogosultak felhasználni, illetve további személyeknek átadni. Amennyiben a Vevő részéről írásbeli kérés érkezik a vevőadatok törlésére, akkor azokat az Accuratus Hungary Kft. internetes áruház adatbázisából törli. Az adatok felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának megfelelően történik. Az Accuratus Hungary Kft. internetes áruháza minden esetben az Ön által megadott számlázási és szállítási adatokkal dolgozik. Ezért fontos, hogy az adatok pontosak legyenek. Elfelejtett jelszó: Jelszó emlékeztető funkciónkkal a regisztrációkor megadott e-mail címre kérheti a jelszó elküldését. Ilyen esetben javasoljuk, hogy belépést követően módosítsa jelszavát. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a regisztrációkor megadott jelszavát bizalmasan kezelje, ne adja át arra illetékteleneknek. Az Accuratus Hungary Kft. nem felel az így keletkezett téves szállításokért és károkért. Adatok kezelése: kizárólag a megrendelések teljesítésének idejéig bezárólag, a rendeléshez nélkülözhetetlen (név, cím, telefonszám, e-mail cím) adatok felhasználása, hírlevél küldés opció nincs.

 

3. Fizetési és átvételi módok, díjak

 

Fizetési módok:

- Készpénzzel a csomag átvételkor: fizetés az áru átvételekor készpénzben.

- Előreutalás: a rendelés ellenértékét, a rendelés teljesítése előtt átutalással is kifizetheti. Ez esetben a megrendelési folyamat végén mindenképp jelezze ilyen irányú szándékát! Kérésére az átutaláshoz díjbekérőt küldünk e-mailben. Fontos, hogy az átutalás megjegyzés rovatában tüntesse fel a rendelés azonosítóját vagy a nevét! Az átutalásra vonatkozó információkat e-mailben küldjük el. A megrendelés összegének bankszámlánkon történt jóváírását követően tudjuk teljesíteni a megrendelést. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a banki átfutás (3-4 óra) miatt 1 munkanappal hosszabb lehet a szállítási idő! A 13 óráig beérkezett utalások esetén tudjuk feladni aznap a csomagot (amennyiben készletünkből elérhető).

 

A vásárlásról kiállított számla minden esetben a küldeménnyel együtt érkezik. Kivételt képez ez alól, ha az Ügyfél máshogy rendelkezik (pl.: ajándék esetén). A számlát az Accuratus Hungary Kft. állítja ki (adatokat lásd fent).

 

Átvételi mód: kiszállítással, futárszolgálat által. Szállítási díj: nincs. Magyarország területén díjtalan kiszállítás, értékhatártól függetlenül.

 

4. Jótállás, szavatosság

 

Jótállás

A termékekre egységesen 6 (hat) hónap jótállást vállalunk. Ez alól kivételt képeznek azon termékeink, ahol a magyarországi forgalmazó ettől eltérő (hosszabb) jótállási időt vállal. Ezt az egyes termékeknél külön jelezzük. A termék(ek)ről kiállított számla egyben jótállási jegyként is szolgál, külön jótállási jegyet nem adunk. A garanciális idő hosszára és tartamára vonatkozóan a konkrét feltételek a számlán olvashatóak. A jótállás mellett a törvény által biztosított szavatossági jogok is természetesen érvényesek. Garanciális ügyintézéshez vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeink valamelyikén, majd juttassa el a meghibásodott terméket a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb a garancia lejárati napjáig a termék számláján szereplő címre. A meghibásodott termék Accuratus Hungary Kft. részére történő visszajuttatásának költsége a Vevőt terheli, portós küldeményeket az Accuratus Hungary Kft. nem vesz át. A javított vagy hibás terméket szállítási költség felszámítása nélkül visszaküldjük az Ön címére. Amennyiben azonban a készülék a bevizsgálást követően hibátlannak bizonyult, vagy a hibát nem rendeltetésszerű használat okozta, ezért a javítás garanciálisan nem végezhető el, akkor a visszaszállítás költsége is megrendelőt terheli. Az Accuratus Hungary Kft. jótállási vállalása alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a következő jogszabályok vonatkoznak: 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet, 72/2005. (IV. 21.) Korm. rendelet.

 

Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön az Accuratus Hungary Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő hat hónap, de legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Accuratus Hungary Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – a fentebb meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: – a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy – a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy – a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered. A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

5. Elállás joga (45/2014. Korm. rendelet alapján)

 

Minden fogyasztónak (természetes személynek) a termék átvételétől számított 14 napon belül indoklás nélküli elállási joga van. Az elállási szándékát jelezheti elérhetőségeink bármelyikén. Az elállási jog indoklás nélkül gyakorolható. Vásárlónk az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az elállási jog részletei: Az elállási jog néhány kivételtől eltekintve minden termékre vonatkozik, ami hiánytalanul (minden tartozékával) érkezik vissza az Accuratus Hungary Kft.-hez. Természetesen amennyiben a termék 14 (naptári) napon belül meghibásodik, akkor ezekre a termékekre automatikusan vállaljuk a 14 napon belüli visszavásárlást. A termék adásvételére irányuló szerződés esetén a fogyasztó az elállási jogát már a szerződés megkötése és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja. Felhívjuk figyelmét, hogy a fogyasztó az elállási joga gyakorlása előtt a terméket csak annak jellege, tulajdonságai, és működése megállapításához szükséges mértékben használhatja. Az ezt meghaladó használatból eredő értékcsökkenést elállási joga gyakorlását követően köteles megtéríteni az Accuratus Hungary Kft.-nek. Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásáról a Vásárlónknak saját költségén kell gondoskodnia és az elállás bejelentésétől számított legkésőbb 14 napon belül visszaküldeni saját költségén az Accuratus Hungary Kft. részére. Kérjük, az elállással érintett terméket utánvétellel ne küldje vissza részünkre, mivel utánvétes csomagokat cégünk nem vesz át. Elállásra vonatkozó igényét írásban (e-mail is lehet) kell bejelentenie. Írásban történő elállás esetén az elállási nyilatkozatot kell a termék átvételétől számított 14 (naptári) napon belül elküldeni Ügyfélszolgálatunk részére. Az elállási jog bejelentését az alábbi nyilatkozatminta kitöltésével egyszerűen megteheti, de természetesen saját megfogalmazású nyilatkozatban is élhet elállási jogával.

 

Címzett, postai úton: Accuratus Hungary Kft., 4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 62.

E-mailben: info@lakatok.hu (a linkre kattintva bejelentheti elállási szándékát)

 

Elállási nyilatkozatminta:

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

 

Szerződéskötés időpontja / átvétel időpontja:

 

A fogyasztó(k) neve:

 

A fogyasztó(k) címe:

 

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 

Kelt

 

Az áru ellenértékét az elállásról való tudomásszerzést követő 14 napon belül fizetjük vissza, amennyiben a terméket Vevő az Accuratus Hungary Kft. részére visszajuttatja. Addig az időpontig ugyanis az Accuratus Hungary Kft. a vételár visszafizetését visszatarthatja. A teljes vételár visszafizetését (járulékos költségekkel, pl. szállítási díjjal együtt) a Vevő által megadott bankszámlára történő átutalással rendezzük. A biztonságos csomagolás és áruvédelem érdekében, kérjük, lehetőség szerint a termék eredeti csomagolásában juttassa vissza ügyfélszolgálatunkra a készüléket. Amennyiben a termékről felbontás után a futár jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 14 napos cserelehetőséget biztosítunk. Ebben az esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja.

 

Egyedi megrendelések (kulcsmásolat; azonos zárlatú-, fő- és vezérkulcsos zárrendszer; vészfunkció-, forgatógomb-, fogaskerék beépítése) esetén az elállás joga a Vevőt nem illeti meg, hiszen az adott terméket a Vevő utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.

 

Az Accuratus Hungary Kft. internetes áruháza nem rendelkezik a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexszel, azonban szigorú belső szabályzattal rendelkezik a vevőkommunikációra, a rendelések kezelésére, a termékek elkülönítésével és ellenőrzésével kapcsolatos folyamatokra.

 

6. Reklamáció, panaszkezelés

 

Amennyiben szolgáltatásunkkal vagy termékeinkkel kapcsolatban nem elégedett, és reklamációt szeretne eljuttatni hozzánk, akkor azt ügyfélszolgálatunk részére eljuttatva teheti meg. Minden panaszt kivizsgálunk és az e-mailben küldött reklamációkra igyekszünk 1 munkanapon belül írásos választ küldeni. Tájékoztatjuk Önt, hogy amennyiben nem ért egyet cégünk válaszával, melyet panaszára adtunk, az alábbi hatóságokhoz fordulhat:

Békéltető testületi eljárás kezdeményezéséhez az Ön lakóhelye szerinti illetőségű Békéltető Testülethez, vagy cégünk székhelye szerinti Békéltető Testülethez:

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180 Fax száma: (42) 311-750

Név: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin, e-mail cím: bekelteto@szabkam.hu;

 

Panaszbejelentés Fogyasztóvédelmi Hatósághoz:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség

Felügyelőségvezető: Dr. Bakó Zsolt

Cím, postacím: 4400 Nyíregyháza, Hatzel tér 10.

Tel.: +36 42 500 694, fax: +36 42 504 398, e-mail: fogyved_eaf_nyiregyhaza@nfh.hu

 

Jelen ÁSZF 2017. december 01. napján lép hatályba, az ezt követően létrejött megrendelések, szerződések tekintetében kell alkalmazni.

 


ÁSZF nyomtatása
ÁSZF letöltése pdf formátumban


Vissza

Lakatok.hu Copyright © 2012. PBSZ Kft. Minden jog fenntartva. Webshop: Webshop & Webdesign Kft.